octenilin

Lepedékes, szennyezett és krónikus bőrsebek tisztítására, nedvesítésére és fertőtlenítésére. Alkalmazás: Az Octenilin sebmosó oldattal intenzíven ki kell öblíteni a sebet a lepedék feloldására. Utólagos átöblítésre nincs szükség. A sebbe tapadt kötés és pörkösödések eltávolításához a sebet át kell itatni az Octenilin sebmosó oldattal. Csak külsőleg alkalmazható bőrsebek ellátására. Infúzió vagy injekció formájában nem használható! Szájon át bevenni tilos! Lejárati idő: Felbontás után 8 hét.

Használati útmutató: Előzetes megjegyzés: A krónikus bőrsebeket rendszerint sebváladék, lelökődött, megvastagodott fibrinlepedék, elhalt szövetek és ú.n. sejttörmelék fedi. Ez a lepedék nem csak a patogén baktériumok, hanem a bőrflóra átmeneti és állandó baktériumai számára is jó feltételeket nyújt a szaporodáshoz, így a természetes sebgyógyulás jelentősen elhúzódhat. Ezért ajánlott a sebet kíméletesen kitisztítani és egyidejűleg tartósan benedvesíteni az Octenilin sebmosó oldattal.

Az Octenilin sebmosó oldat kis felületi feszültsége miatt kiváló nedvesítő képességű, ezáltal kiváló tisztító hatást fejt ki a szövetfelszínen, még a nehezen hozzáférhető felületeken is, például a bőrrepedésekben (rhagas, fissura) és sebtasakokban.

Termékprofil és felhasználási terület: Az Octenilin sebmosó oldat használható pl.:

  • krónikus bőrsebek tisztítására, szennyeződéseinek eltávolítására és benedvesítésére
  • kötések és kötszerek konzerváló nedvesítésére;
  • kötéscsere esetén a pörkkel összeragadt kötés és a kötszerek oldására.

Az Octenilin sebmosó oldat használata fájdalommentes, és az allergiások számára is jól tolerálható. A kellemetlen sebszagot gyorsan megszünteti.

A használatról általában: A debridement (sebkimetszés) során a sebet mindig először az Octenilin sebmosó oldattal kell kiöblíteni és megtisztítani, amíg a könnyen oldódó lepedékek le nem válnak, azután az Octenilin sebgéllel lehet folytatni a sebellátást.

A tisztításhoz az Octenilin sebmosó oldattal átitatott kötést vagy kötszereket lehet használni. A kötést viszonylag kis nedvszívó képessége miatt legalább naponta kell cserélni, de még jobb, ha naponta többször kerül sor kötéscserére.

A készítmény alkalmazását addig kell ismételni, amíg az összes lepedék és elhalt szövet könnyen el nem távolítható, és a seb tisztának nem látszik.

A sebkörnyék tisztítása: A seb környékét ajánlott alaposan, nagy területen megtisztítani Octenilin sebmosó oldattal annak érdekében, hogy a lehető legkisebb legyen az elfertőződés – baktériumszóródás – kockázata. A hőre gyakran érzékenyek azok a betegek, akiknek krónikus sebük van. Az Octenilin sebmosó oldatot közvetlenül a használat előtt fel lehet melegíteni testhőmérsékletre.

Alkalmazás pörkkel összeragadt, ill. nehezített kötéscsere esetén: Ha a kötés nehezen távolítható el, akkor ajánlott benedvesíteni, ill. átitatni Octenilin sebmosó oldattal, amíg finoman le nem lehet oldani a sebfelszín sérülése nélkül.

Szöveti összeférhetőség és biokompatibilitás: a készítmény nem izgatja, nem szenzibilizálja a bőrt, nem okoz fájdalmat, nem toxikus a szövetekre, és nem gátolja a sarjszövet-képződést és a hámosodást. Az Octenilin jó szöveti összeférhetőségét több éves klinikai tapasztalatok és krónikus sebekkel végzett klinikai vizsgálatok is bizonyították.

Mellékhatások: Mellékhatást eddig nem észleltek.

Ellenjavallatok: Mivel allergia sosem zárható ki, az Octenilin sebmosó oldatot nem szabad felhasználni, ha valamelyik alkotórészével szemben ismert allergia vagy allergia gyanúja áll fenn.
Hialinporcon nem használható. Anionos tenzidekkel együtt nem szabad használni, mivel azok ronthatják a tartósítást. Az Octenilin sebmosó oldatot más sebtisztító szappanokkal, kenőcsökkel, olajokkal vagy enzimekkel stb. sem szabad összekeverni.

Általános biztonsági útmutató: Csak külsőleg alkalmazható bőrsebek ellátására. Ügyelni kell arra, hogy a termék ne kerüljön be nyomás hatására a szövetekbe. Gondoskodni kell az akadálytalan lefolyásról (pl.: drenázs, váladékelvezető szalag). Infúzió vagy injekció formájában nem használható! Szájon át bevenni tilos. Csak sérülésmentes, bontatlan csomagot szabad használni. A palackot védeni kell a közvetlen napsugárzástól. - Gyógyszerkészítmény – Gyermekektől távol tartandó!

Összetétel, jellemzők: Octenilin sebmosó oldat: Aqua valde purificata, Glycerin, Ethylhexylglycerin, Octenidine HCI.

Forma és szag: átlátszó, színtelen és közel szagtalan vizes oldat.
Szobahőmérsékleten tárolható a megadott értékek szerint.

Az Octenilin sebmosó oldatot keresse az octipontokban.

Váltás teljes nézetre!
Az oldal tetejére!